ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

معاون وزیر راه و شهرسازی در جلسه ستاد بازآفريني شهري پایدار استان مرکزی عنوان کرد: به استناد مفاد ماده ۲۱ آیین نامه اجرایی برنامه ملی بازآفرینی محلات کمتر برخوردار که به عنوان محلات هدف بازآفرینی شهری مصوب شده اند مشمول تمامی حمایت‌ها ، تخفیف‌ها و بخشودگی‌های مناطق محروم هستند.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان مرکزی که با حضور  مخلص الائمه استاندار مرکزی، معاونان استاندار، فرمانداران شهرستان‌ها، مسوولان و مديران استان و جمعي از مدیران و کارکنان اداره کل راه و شهرسازی استان  برگزار شد، با اشاره به اهمیت تشکیل ستادهای شهرستانی، استانی و ملی تصریح کرد: ستادهای ملی با هدف هم‌اندیشی و هم‌افزایی منابع دستگاه‌های مسوول و ایجاد وحدت رویه تشکیل می‌شود. ستادهای شهرستانی باید هر ماه یک بار تشکیل جلسه دهند، همچنین این ستاد دارای چندین کارگروه تخصصی است و جلسات این کارگروه‌ها نیز باید هر دو هفته یک بار تشکیل شود.

او با بیان این که  ماده 16 برنامه ملی بازآفرینی شهری، شورای تامین استان را موظف کرده تا 30 درصد از منابع دستگاه‌ها را به سمت بازآفرینی شهری تخصیص دهند، گفت: متاسفانه طی سال‌های گذشته این امر به طور کامل اتفاق نیفتاده است بنابراین تشکیل ستادهای استانی کمک بزرگی به پیشبرد و تحول در برنامه بازآفرینی شهری می‌کند.

به گفته دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار نگاه مثبت دولت سیزدهم به بازآفرینی شهری  فضای خوبی برای فعالیت در این حوزه فراهم آورده است. او در ادامه معیشت، بهداشت و اشتغال را سه موضوع اصلی برشمرد که باید در محلات کمتر برخوردار مورد توجه قرار گیرد و گفت: راز موفقیت در این حوزه این است که سازمان‌های حمایتی از جمله خیرین، واقفین، بسیج، گروه‌های جهادی و سازمان‌های مردم نهاد را پای کار آورده و از ظرفیت داوطلبان در این امر استفاده کنیم.

او رویکرد دیگر شرکت را «مردمی‌سازی» فعالیت‌ها برشمرد و گفت: «مردمی‌سازی» به معنای مشارکت همه شهروندان از جمله سازندگان خرد و کلان، مالکان و ساکنان بافت‌ها در امر نوسازی است که این امر ملزومات خاص خودش را دارد. به گفته آئینی، جلب مشارکت شهروندان ساکن در محلات هدف به ویژه جوانان برای عمران و بهسازی شهری در چارچوب «توسعه و تحول اجتماع‌محور محلات» باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین برنامه‌ریزی لازم برای توانمندسازی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ساکنان محلات هدف با استفاده از ظرفیت‌های همه دستگاه‌های حاکمیتی، دولتی، عمومی و سازمان‌های مردم‌نهاد باید در اولویت قرار گیرد.

او افزود: اکنون 43 محله کمتر برخوردار در اراک وجود دارد که محلات برخوردار می‌تواند به عنوان معین این محلات در نظر گرفته شوند این امر سبب همگرایی محلات و کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

او در خصوص ظرفیت‌های قانونی نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده نیز توضیحاتی ارایه کرد و گفت: در بند الحاقی 4 تبصره 11قانون بودجه امسال،  20 درصد از اراضی دولتی درون شهرها را در اختیار شرکت بازآفرینی شهری ایران قرار دهد که فرصت مناسبی برای  ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی به شمار می‌رود. همچنین برای تکمیل پروژه‌های خدماتی و محرومیت‌زدایی می‌توان از ظرفیت بند « د» تبصره 11  استفاده کرد. آئینی به ظرفیت ماده 9 قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده برای حل تمام مشکلات ثبتی و ملکی در بافت‌های حاشیه‌‌ای نیز اشاره کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که محله‌گرایی رویکرد مهم دیگر شرکت محسوب می‌شود، تصریح کرد: این امر نیازمند حضور تسهیلگران، کارگزاران و توسعه‌گران است و جز با ارایه یک بسته تشویقی جامع میسر نمی‌شود. باید بسته جامع تشویقی در سه حوزه «شهرسازی»، «مالی» و «تسهیل‌‌گری فرآیندهای اداری و امور غیرساختمانی»، تدوین شود. این بسته جامع با نگاه به «تشویق محله‌‌سازی» و «تجمیع حداکثری» خواهد بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران توضیح داد: در بخش تسهیلات اداری از شهرداری‌ها خواسته شده است طول دوره صدور پروانه ساختمانی را  به دو هفته تا نهایت یک ماه کاهش دهند و تخفیف 100 درصدی را اعمال کنند. برای این منظور نیاز است تا یک قرارگاه جهادی در شهرداری‌ها شکل گیرد و کار صدور مجوزها را سرعت دهند.

او ادامه داد : درحوزه تسهیلات مالی نیز شرایط خوبی فراهم شده است .

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه با اشاره به تسهیلات شهرسازانه عنوان کرد: شورای عالی معماری و شهرسازی موافقت کرد متناسب با شرایط اعلامی شرکت، مشوق‌هایی به سازندگان و توسعه‌گران ارایه شود و همچنین قرار است متناسب با شرایط هر شهر بسته‌های تشویقی جداگانه‌ای ارایه شود.

لازم به ذکر است مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در سفر به اراك از پروژه ٢٤٠ واحدي کوی سجاديه و کوی امام علی نیز بازدید کرد.