ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

اکنون در 444 شهر بسته تشویقی شهرسازانه اجرا می‌شود که از این تعداد 250 شهر مصوبه 19 بندی را اجرا کرده و 194 شهر نیز بسته تشویقی مختص خود را تدوین و اجرا می‌کنند.

به گزارش خبرنگار روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در جلسه شورای  نوسازی مسکن این شرکت با اشاره به این که از ابتدای سال آینده بسته تشویقی 19 بندی کالبدی باید در تمام شهرها اجرایی شود، گفت: اجرای بسته تشویقی شهرسازانه تکلیف قانونی شهرداری‌هاست و در صورت عدم اجرای آن به شکل قانونی با آن‌ها برخورد می‌شود. البته تاکنون شهرداری‌ها عملکرد خوبی در این حوزه داشته‌اند و از باقی شهرداری‌هایی که هنوز اجرای مصوبه را آغاز نکرده‌اند می‌خواهم که هر چه سریع‌تر نسبت به این مهم اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به موانع موجود بر سر راه اجرای بسته‌های تشویقی تصریح کرد: موانع وجود دارد اما تمام موانع راه حل دارند. برای مثال در سبزوار تعداد زیادی از منازل واقع در بافت فرسوده فاقد سند بوده و به همین دلیل امکان نوسازی ندارند، برای رفع این مشکل می‌توان از ظرفیت ماده 9 قانون حمایت از نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری استفاده کرد. از سوی دیگر باید با فرهنگ سازی مردم را نسبت به اخذ سند تشویق کنیم و در شرکت بازآفرینی شهری ایران از تمام ظرفیت‌های قانونی و نیز فرهنگی برای رفع موانع و تسهیل در اخذ سند استفاده خواهیم کرد. به عنوان نمونه پویش«نهال نو خانه نو- با دست تو برای تو » را با هدف دعوت مجدد از مردم برای نوسازی، همزمان با روز ملی درختکاری برگزار کردیم و این پویش سه روزه  در 100 شهر برگزار شد.

در ادامه جلسه محمد مهدی نوروزیان سرپرست دفتر راهبری و هدایت طرح‌های بازآفرینی گزارشی از عملکرد اجرای مصوبه مشوق‌های کالبدی در استان‌ها ارایه کرد وگفت: اکنون در 444 شهر بسته تشویقی شهرسازانه اجرا می‌شود که از این تعداد 250 شهر مصوبه 19 بندی را اجرایی کرده و 194 شهر نیز بسته تشویقی مختص خود را تدوین و اجرا می‌کنند.

نوروزیان با اشاره به این که محدوده‌های هدف بهسازی و نوسازی شهری از 684 شهر به 736 شهر تغییر کرده است، عنوان کرد: با توجه به اهمیت اجرای بسته‌ تشویقی شهرسازانه در بافت‌های فرسوده طی مکاتباتی با استان‌ها از آنها خواسته شد موانع و مشکلات خود در این زمینه را اعلام کنند تا در اسرع وقت مورد بررسی قرار گیرد. همچنین پیشنهاداتی در خصوص اصلاح بسته تشویقی نیز به استان‌ها ارایه شده تا شرایط استفاده از این بسته‌ها تسهیل شود.

طرح کلید به کلید، فرصت طلایی گره گشایی از بافت‌های فرسوده

یکی  دیگر از موضوعاتی که در جلسه شورای مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران مورد بررسی قرار گرفت، اجرای طرح کلید به کلید بود. آئینی در این جلسه توضیحاتی در خصوص این طرح ارایه کرد و گفت:  طرح کلید به کلید در واقع بند «ث »تبصره 11 قانون بودجه سال 1402 است که بر اساس آن جهت تشویق ساکنان بافت فرسوده به مشارکت در نوسازی محله‌های فرسوده و حاشیه‌ای، وزارت راه و شهرسازی مجاز است در فرآیند کلید به کلید واحدهای بافت فرسوده و حاشیه‌ای با واحدهای نوسازی یا اراضی تحت مالکیت خود تا سقف 40 درصد تخفیف در قیمت کارشناسی واحدهای نوساز یا اراضی مذکور اعمال کند.

به گفته آئینی طرح کلید به کلید علاوه بر این که یک قانون و لازم الاجراست، فرصت مناسبی برای بازآفرینی شهری به شمار می‌رود و به لحاظ شهرسازی نیز بسیار حایز اهمیت است. او  با تاکید بر اینکه باید از این فرصت به خوبی استفاده کنیم، عنوان کرد: این قانون در برنامه هفتم توسعه نیز آمده است و بنابراین امکان فعالیت در این حوزه فراهم شده و باید با جدیت وارد کار شویم.

آئینی با اشاره به این که شرکت بازآفرینی شهری ایران به عنوان محور این طرح آن را پیگیری می‌کند، اظهار کرد: در این خصوص مکاتبات با دستگاه‌های مرتبط انجام شده است و علاوه بر شرکت، سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت عمران شهرهای جدید نیز مطابق قانون موظفند برای تامین زمین یا آپارتمان‌های مورد نیاز این طرح اقدام کنند. البته بنیاد مسکن نیز اعلام آمادگی کرده است تا در شهرهای دارای کمتر از 25 هزار نفر جمعیت یا در روستاها این طرح را اجرا کند.

دبیرستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ادامه داد: این طرح فرصت خوبی برای شهرداری‌ها نیز به شمار می رود و آنها می‌توانند با هوشمندی تعامل خوبی با ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها برقرار کرده و پروژه‌های مشترک تعریف کنند. در مجموع معتقدم باید از این فرصت برای گره گشایی و نفوذپذیر کردن بافت‌های ناکارآمد استفاده کنیم.

در ادامه امیر حسین ثروتجو مدیرکل دفتر تجهیز منابع مالی، فنی، اقتصادی و املاک گزارشی از وضعیت اجرای  طرح کلید به کلید در استان‌ها ارایه کرد .

افزایش صدور پروانه ساخت و ساز در بافت فرسوده نسبت به هفته گذشته

همچنین در این جلسه منصور استادی مدیرکل دفتر ستاد بازآفرینی شهری پایدار گزارشی از وضعیت بارگذاری اطلاعات نوسازی مسکن در سامانه ستاد ملی طی هفته اخیر ارایه کرد وگفت:  در هفته ای که گذشت، (9 تا 15 اسفند) 3 هزار و 884 پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده بر روی سامانه بارگذاری شده که نسبت به هفته ما قبل آن  هزار و 362 واحد افزایش داشته است.

گفتنی است جلسه شورای  نوسازی مسکن شرکت بازآفرینی شهری ایران هر چهارشنبه به ریاست محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و با حضور اعضای هیات مدیره، معاونان، مدیران و نیز مدیران ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها و شهرداری‌ها به شکل وبینار برگزار می‌شود.