ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

استاندار تهران در جلسه ستاد بازآفرینی شهری پایدار این استان، بازآفرینی شهری را نسخه شفابخش حوزه مسکن در پایتخت برشمرد و خواهان همکاری همه دستگاه‌ها جهت افزایش نوسازی مسکن در استان تهران شد.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران، علیرضا فخاری در جلسه ستاد بازآفرینی استان تهران که با حضور فرمانداران و شهرداران این استان برگزار شد، بازآفرینی را نسخه شفابخش حوزه مسکن دانست و گفت: انتظار این است که شورا‌های اسلامی شهر، شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها فعال‌تر از قبل اقدام نمایند و ضمن یکپارچه سازی برنامه‌ها و هم‌افزایی منابع و تهیه و تصویب بسته‌های تشویقی متناسب در راستای افزایش نوسازی مسکن و کاهش بافت‌های فرسوده اقدام‌های موثر انجام دهند.

او با اشاره به این که اگر به بازآفرینی شهری و کاهش بافت فرسوده توجه جدی شود بسیاری از چالش‌ها در حوزه مسکن رفع خواهد شد؛ اظهار کرد: با بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد شهرهای استان، شاهد کمترین نرخ تقاضا و هزینه برای ایجاد زیرساخت‌ها و خدمات و افزایش محدوده شهرها خواهیم بود چرا که در این صورت همه امکانات زیرساختی در بافت‌ها فراهم می‌باشد.

او با اشاره به این که در زمینه بازآفرینی شهری در سطح استان تهران شاهد پیگیری و تلاش‌های جدی هستیم، گفت: استان تهران دارای رتبه نخست در زمینه بازآفرینی است اما نباید به این رتبه بندی‌ها قانع باشیم و نیاز شهرهای استان بیش از عملکرد حال حاضر است لذا برای حصول نتیجه مطلوب باید انجام اقدامات اساسی را در دستور کار قرار دهیم.

استاندار تهران با تاکید بر پرداخت به موقع تسهیلات ویژه نوسازی، بیان کرد: ورود جدی بانک‌ها و شهرداری‌ها به این موضوع ضروری بوده و لازم است شرکت بازآفرینی شهری ایران به همراه ادارات کل راه و شهرسازی و نیز بانک‌ها با برگزاری جلساتی شرایط دریافت وام مسکن را تسهیل کنند.

او در ادامه به نقش بخش خصوصی در بازآفرینی شهری اشاره کرد و گفت: باید دید آیا تسهیلات و تخفیفات موجود برای سرمایه‌گذاران جاذبه ایجاد می‌کند که سرمایه‌های خود را در این بافت‌ها هزینه کنند یا خیر اگر چنین نیست باید تدابیر جدیدی اتخاذ شود.

استاندار تهران تصریح کرد: اگر شورا‌های اسلامی شهر بحث نوسازی شهر‌های خود را با جدیت دنبال کنند، تعداد متقاضیان نوسازی افزایش می‌یابد و شهرداری‌ها دو برابر هزینه‌ای که کرده‌اند درآمد خواهند داشت. بنابراین انتظار این است که شورا‌های اسلامی شهر، شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها به میدان آمده و به صورت یکپارچه عمل کنند.

استاندار تهران با اشاره به وجود اراضی تصرفی و املاک فاقد سند در بافت‌های ناکارآمد استان تهران مانند بومهن و شهر قدس گفت: فرمانداران با تشکیل کارگروهی متشکل از ثبت اسناد و املاک، بخش قضایی و شهرداری‌ها، برای رفع این مشکل چاره‌اندیشی کنند.

فخاری نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده را اقتصادی‌ترین راه جبران کمبود مسکن برشمرد و گفت: باید برنامه 93 هزار واحدی استان تهران به 200 هزار واحد افزایش یابد و با دید اقتصادی سطح ناسازگاری‌ها در حوزه مسکن را کاهش دهیم.

او مطالعه و نگاه جدی‌تر به بازآفرینی شهری را مسیری مطلوب برای کاهش بافت فرسوده اعلام و بیان کرد: با میدان داری بخش خصوصی در این حوزه و ارایه تسهیلات مناسب و همکاری مردم، بازآفرینی شهری و کاهش بافت فرسوده به بهترین شکل ممکن اجرایی خواهد شد.

در ادامه جلسه گزارشی از کمک‌های شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص تخصیص قیر به شهرداری‌ها و میزان صدور پروانه های ساختمانی در بافتهای ناکارآمد شهری و تعداد واحدهای مسکونی در دست نوسازی بارگذاری شده در سامانه ستاد ملی استان ارایه شد و بهرام معماریان معاون فنی و نظارت شرکت در این باره توضیح داد: شرکت بازآفرینی شهری ایران از سال 1396 تا سال 1400 سه هزار تن قیر به شهرداری استان‌ها اختصاص داده و از سال 1400 تا کنون نیز سه هزار تن دیگر به آن‌ها کمک کرده است. او از شهرداران خواست تا صورتحساب سال 1401 را تا پایان اردیبهشت سال آینده ارسال کنند.