ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

جلسه هماندیشی بازآفرینی با فرمانداری‌ها و شهرداری‌های قزوین به منظور سرعت‌بخشی به نوسازی مسکن و بازآفرینی شهری با حضور محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی و مهدی رجحانی معاون امور هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران در این جلسه ابتدا هاشمی مدیرکل راه و شهرسازی قزوین گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در حوزه بازآفرینی شهری در استان قزوین ارایه کرد.  بر اساس این گزارش در استان قزوین ۶ شهرستان و ۲۸ شهر وجود دارد که ۱۴ شهر مطالعات بازآفرینی دارند. همچنین ۳۸ محله ناکارآمد در مساحتی حدود ۱۳۰۰ هکتار وجود دارد و ۲۱۰ هزار نفر در این بافت‌ها ساکن‌اند.

هاشمی در خصوص تعداد پروانه‌های صادر شده در استان قزوین نیز توضیحاتی ارایه کرد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون ۶۱۶ پروانه ساخت در محلات بافت فرسوده قزوین صادر شده و ۲ هزار و ۲۰۸ واحد مسکونی در دست احداث است.

او افزود: سهمیه کل استان قزوین از برنامه تولید مسکن در محلات هدف بازآفرینی ۹ هزار و ۲۸۵ واحد است.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین شهرداری بیدستان و اقبالیه درباره بند ث تبصره ۱۱ قانون بودجه سال جاری که مربوط به طرح کلید به کلید است، پیشنهادات خود را ارایه کردند که پیشنهادات بیدستان مناسب تشخیص داده شد و در دستور کار قرار گرفته است.

 او با اشاره به تدوین بسته‌های تشویقی خاص هر شهر ادامه داد: در شهر قزوین چهار مصوبه موردی در محدوده محله‌های هادی‌آباد و یک مصوبه در محله دباغان به تصویب کمیسیون ماده پنج رسیده است و شهرداری قزوین نسبت به انتخاب مشاور جهت شناسایی محلات مشمول و تدقیق بافت فرسوده اقدام کرده است. 

 مهدی رجحانی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین نیز با اشاره به این که بافت‌های ناکارآمد چالش‌های بسیاری دارد اما خوشبختانه دولت سیزدهم شرایطی فراهم آورده تا جهشی در این حوزه رخ دهد، گفت: دولت تولید مسکن و احیای بازآفرینی را با هم تلفیق کرده‌ است که منجر به افزایش تولید مسکن شده است. در این راستا از ابتدای سال در هر فصل یک جلسه داشتیم و تاکید شد تا شهرهایی که مطالعات بازآفرینی ندارند هر چه سریع‌تر نسبت به این امر اقدام کنند، شهرداری‌ها تا دو ماه آینده باید مصوبات طرح‌های بازآفرینی را به تایید استانداری برسانند.

رجحانی ادامه داد: تدوین بسته‌های تشویقی و برنامه اقدام مشترک نیز در راستای تشویق بخش خصوصی برای ورود به بافت‌های فرسوده است. بسته‌های تشویقی می‌تواند به موازات تدوین برنامه بازآفرینی شهری  شکل گیرد و تا یک ماه آینده برای همه شهرها تدوین شود.

او درباره ثبت آمار صدور پروانه‌های ساختمانی در بافت‌های فرسوده در سامانه ستاد ملی بازآفرینی شهری هم تاکید کرد که شهرداری‌ها بر این امر اهتمام ورزند.

رجحانی افزود: در خصوص تامین اعتبارات از شما می‌خواهم در تدوین طرح‌های بازآفرینی نگاه مولد داشته باشید تا طرح‌ها به خودی خود بتوانند درآمدزایی کنند، در سطح ملی هم منابع قانونی موجود اطلاع‌رسانی شود تا شهرداران بتوانند از آنها استفاده کنند.

در این جلسه آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با یادآوری وقوع زلزله بم که در آستانه بیستمین سالگرد آن هستیم، گفت: هنوز آثار روحی و روانی این واقعه مردم بم را آزار می‌دهد، بنابراین لازم است تا نوسازی بافت‌های فرسوده را سرعت بخشید.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: ما به عنوان سفیر بم پیام خود را ارایه کردیم و الان نوبت شهرداری‌هاست در این راستا گام‌های مهم بردارند تا سقف‌های لرزان را به منظور حفظ جان شهروندان کاهش دهیم.

او با تاکید بر این که راهبرد اصلی ما شتاب‌بخشی به نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده است،گفت: طی شش ماه گذشته تعداد پروانه‌های صادره در بافت‌های فرسوده بیش از۲۵ درصد رشد داشته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: یک چهارم پروانه‌های صادره باید در بافت‌های فرسوده انجام شود.

 او با بیان این که سرانه خدماتی، فرهنگی‌، ورزشی‌، بهداشتی و آموزشی مناطق کم برخوردار و فرسوده شهری باید به متوسط سرانه سایر نقاط همان شهر برسد، گفت: بنابر قانون شهرداری‌ها موظف‌اند در بافت‌های فرسوده تا ۵۰ درصد تخفیف ارایه کنند و تا۱۰۰ درصد هم اجازه این کار را دارند.

 آیینی با بیان این که فرمانداران راهبری این امر را بر عهده بگیرند و کلیه نهادها و دستگاه‌های عضو ستاد بازآفرینی شهری را پای کار بیاورند، در خصوص اجرای بسته تشویقی کالبدی 1۹ بندی تصریح کرد: شهر تهران با اجرای این مصوبه رشد ۱۹ درصدی در صدور پروانه ساخت را تجربه کرد و این را می‌توان به همه شهرها تعمیم داد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که همه محلات بافت فرسوده قزوین مشمول مصوبه  بسته تشویقی می‌شوند، اظهارکرد: اجرای این بسته می‌تواند ظرف یک ماه عملکرد بازآفرینی استان را متحول کند.

او ادامه داد: همچنین شهرداری‌ها  می‌توانند برای بافت‌های تاریخی ضمن  تعدیل حرایم غیر ضروری بسته تشویقی خاص تدوین کنند.بانک‌های عامل هم موظفند برای پرداخت تسهیلات همکاری کنند، ۱۵ درصد از تسهیلات نهضت ملی مسکن متعلق به بافت‌های فرسوده است و باید از این منبع استفاده کنیم.

او خواهان اطلاع‌رسانی مناسب در خصوص بسته تشویقی شد و عنوان کرد: برای این مهم می‌توانید از ظرفیت گروه‌های جهادی استفاده کنید و شرکت بازآفرینی شهری ایران نیز تمام ظرفیت خود را در اختیار شهرداری‌ها قرار می‌دهد.

او با اشاره به اینکه در تبصره ۱۱ بودجه سال جاری ظرفیت‌های خوبی برای بازآفرینی شهری در نظر گرفته شده است، به بند ب ، بند م و بند ی تبصره ۱۱ اشاره کرد و گفت: استفاده از این ظرفیت‌ها کمک شایانی به بازآفرینی شهری می‌کند.

آیینی با بیان این که در برنامه هفتم توسعه حمایت‌های خوبی برای بازآفرینی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد؛ در برنامه هفتم توسعه کشور تمامی حمایت‌ها، تخفیفات و مساعدت‌ها در مناطق محروم و کم‌برخوردار  برای محلات هدف بازآفرینی شهری پیش‌بینی شده است که در صورت تایید توسط مراجع ذیصلاح و قانونی شدن آن، روند نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری شتاب فزاینده‌ای به خود می‌گیرد که معافیت مالیاتی برای سرمایه گذاران از جمله آن‌هاست.

در این جلسه مقرر شد تا شهرداران استان قزوین ظرف یک ماه ضمن بازنگری در محدوده بافت تاریخی قزوین طرح جدیدی برای این بافت‌ها ارایه کنند. همچنین شهرداران استان قزوین مشکلات و پیشنهادات خود را در حوزه بازآفرینی شهری با معاون وزیر راه و شهرسازی در میان گذاشته و به بحث و بررسی گذاشتند.