ابزارهای دسترسی

رهبر معظم انقلاب
ما باید کارهای اولویت دار و فوری را مورد اهتمام ویژه قرار دهیم که از جمله آن ها نوسازی بافت های فرسوده است.
ترمیم بافت های فرسوده شهرها و روستاها دراولویت کاری دستگاه های مسئول قرار گیرد.
مراد از برقراری نظام مقدس جمهوری اسلامی، همانا فقرزدایی و محرومیت زدایی است.
با سیاست گذاری توأمان با ابتکار و شجاعت و جرات، وارد میدان شوید.

وزیر راه و شهرسازی در پنجاه و سومین نشست ستادملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: فعالیت ها و اقدامات بازآفرینی شهری بایستی منجر به کاهش بافت های ناکارآمد شهری و سکونتگاه های غیررسمی شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی با اشاره به اینکه باید شاخص‌هایی برای اندازه‌گیری داشته باشیم و مراقب باشیم حاشیه‌نشینی جدیدی اتفاق نیافتد و وضعیت موجود گسترش نیابد. اظهارداشت: باید اقدامات ما در حوزه بازآفرینی شهری مورد ارزیابی قرار گیرد و مشخص گردد خواسته های ما در این حوزه  با چه نرخی رشدی، محقق می شود

وزیر راه و شهرسازی افزود: درگزارش اقدامات بازآفرینی شهری در استان کردستان که مطرح شد، چنانچه بازآفرینی در این استان تا سال 1400 محقق شود، چند محله از لیست محله های هدف خارج خواهد شد، و این یکی از نشانه‌های موفقیت است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه در سکونتگاه های غیررسمی کردستان باید با جدیت دنبال شود، گفت: باید سرانه های فرهنگی، ورزشی و غیره با همکاری و کمک سایر دستگاه های مرتبط ارتقاء یابد.

اسلامی با بیان اینکه اقدامات در خصوص بازآفرینی شهری منجر به افزایش کیفیت زندگی ساکنین مناطق هدف می شود، بیان کرد:  با کمک همه دستگاه های عضو ستاد ملی بازآفرینی شهری باید سرعتی ایجاد کنیم و تعداد محلات و بافت‌های ناکارآمد را کاهش دهیم تا از این طریق کیفیت بخشی در زندگی مردم اتفاق افتد.

 

استاندار کردستان : کمربند سبز باید در اطراف بافت ناکارآمد شهری در استان کشیده شود

بهمن مرادنیا استاندار کردستان نیز در این نشست با اشاره به این‌که در خصوص تامین زمین در سنندج مشکلات متعددی وجود دارد و یکی از درخواست‌های استان، انجام پیگیری‌های لازم  در این خصوص است گفت: بخشی از زمین مورد نیاز برای احداث واحدهای مسکونی و فضاهای عمومی در شهر سنندج از فضاهای متروکه تامین می‌شود.

وی در خصوص پروژه‌های پیاده‌ راه سازی استان نیز افزود: خیابان فردوسی شهر سنندج، مشکلات متعددی دارد که باید کمک شود تا این پیاده‌راه ایجاد شود. همچنین در خصوص پادگان ۴۰۰ هکتاری ارتش که در شهر سنندج وجود دارد، درخواست این است که حداقل از فضای عمومی آزاد آن برای ارتقای شهر سنندج استفاده شود.

به گفته استاندار کردستان، نایسر یکی از مناطق و محدوده‌های منفصل شهری است که در پروژه بازآفرینی باید مورد توجه قرار بگیرد. زیرا در این محدوده ۵۵ تا ۶۰ هزار نفر زندگی می‌کنند که با کمبود سرانه‌های خدماتی، آموزشی، درمانی و موارد دیگر روبه رو هستند.

مرادنیا ادامه داد: ایجاد کانون های فرهنگی در این منطقه برای بهبود شرایط موجود بسیار حائز اهمیت است و در عین حال نیاز است تا سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص ارایه اراضی همکاری بیشتری داشته باشد.

استاندار کردستان تخصیص املاک و اراضی مازاد دستگاه ها را برای اجرای طرح های مختلف بازآفرینی در شهر سنندج و دیگر شهرهای استان از اهم مواردی که نیازمند پیگیری است برشمرد و گفت: در خصوص ساخت وساز غیرمجاز در شورای تامین استان پیگیر این موضوع هستیم تا با ایجاد کمربند سبز جلوی ساخت و سازهای بیشتر را بگیریم.در استان کردستان به ویژه شهرهای سنندج و مریوان باید کمربند سبز ایجاد شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی:            

با تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ، بافت های فرسوده براساس سه شاخص گذشته تعیین  می شوند

مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهارداشت: دبیرخانه شورای‌عالی سال ۱۳۸۵ شرکت بازآفرینی شهری ایران را ملزم کرد که سه شاخص اصلی یعنی بحث نفوذناپذیری، ریزدانگی و ناپایداری را برای تعیین محدوده‌های هدف به کار گیرد. سال ۱۳۹۲ نیز بازنگری در شاخص‌ها انجام شد و در شهریور سال ۹۷ این سه شاخص به ۶۵ شاخص افزایش پیدا کرد.

وی افزود: این افزایش شاخص‌ها باعث شد که محدوده‌های ناکارآمد شهری که برای مثال به‌طور متوسط ۱۵ درصد یک شهر را در بر می‌گرفت، به یک‌باره به بیش از ۷۰ درصد یک شهر برسد؛ در حالی‌که ما عملا با حمایت‌های دولت، همان ۱۵ درصد را با یک تاخیر چندساله موفق به کارآمد کردن می‌شدیم. این مورد پس از تذکر وزیر راه و شهرسازی ریشه یابی شده است و در جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری مصوب و مقرر شد که شناسایی محدوده‌ها تا شش‌ماه آینده با سه شاخص پیشین انجام شود و در این مدت ضوابط کار را مشخص کنیم.